Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде е Ел.Магнитния клапан на ГНП

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къде е Ел.Магнитния клапан на ГНП

Имам няколко въпроса,къде се намира електромагнитния клапан на ГНП и има ли влияние на турбината? Двигателя е 2.4ЖТД 136кс.И има ли значение дали е от Фиат или Алфа щом е еднакво ДВГ?Турбината на Мареа 2.4ЖТД 130кс с променлива геометрия ли е?
    На доста места питах,но никой не може да ми отговори категорично.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
    Alfa Romeo 33

Никой ли не знае или експерименти му е майката както едно време.
    Alfa Romeo 33

Comment

Фиат Мареа и 156 са с различни турбини,на Мареата е без геометрия и е много по-малка
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Сега някой и да отговори за ГНП и влиянието на турбината.Турбото на Мареата го знам,но исках да ми се потвърди преди да я пробвам да я сложа.

Mury- мерси.
        Last edited by vikoalfa; d.m.y г., 11:39.
        Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
          Имам няколко въпроса,къде се намира електромагнитния клапан на ГНП и има ли влияние на турбината? Двигателя е 2.4ЖТД 136кс.И има ли значение дали е от Фиат или Алфа щом е еднакво ДВГ?Турбината на Мареа 2.4ЖТД 130кс с променлива геометрия ли е?
          На доста места питах,но никой не може да ми отговори категорично.
          Намиране върху ГНП-то.
          Влияние пряко няма, ама ако не пуска гориво има косвено влияние Няма значение за клапана дали е от Алфа или Фиат.
          Турбината на Мареата е много "странно чудо". Информация за нея има много малка, да не кажа почти никаква.

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Фиат Мареа и 156 са с различни турбини,на Мареата е без геометрия и е много по-малка
          По последни данни, които имам, турбината е с променлива геометрия!
          Ти за коя точно марка/модел турбина твърдиш, че не е с променлива геометрия?
          Last edited by BO; d.m.y г., 12:30.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Намиране върху ГНП-то.
            Влияние пряко няма, ама ако не пуска гориво има косвено влияние Няма значение за клапана дали е от Алфа или Фиат.
            Турбината на Мареата е много "странно чудо". Информация за нея има много малка, да не кажа почти никаква.

По последни данни, които имам, турбината е с променлива геометрия!
            Ти за коя точно марка/модел турбина твърдиш, че не е с променлива геометрия?
            Почети малко и ще разбереш,че Мареа никога не е произвеждана с турбина с променлива геометрия.Първата кола произведена с комън рейл и турбина с променлива геометрия е Алфа 156

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Почети малко и ще разбереш,че Мареа никога не е произвеждана с турбина с променлива геометрия.Първата кола произведена с комън рейл и турбина с променлива геометрия е Алфа 156
              Къде да прочета?
              А и лошо няма първата италианска комън рейл кола с променлива геометрия на турбината да бъде 156-ца, но това не е отговор, че няма Мареа с променлива геометрия!

И за това пак те питам, ти за коя турбина на Мареата казваш, че не е с променлива геометрия?
              Защото ако прочетеш малко ти, ще видиш че Мареа има турбина с променлива геометрия!

Въпроса беше за друга турбина, за която пита колегата!

А и проверявай малко фактите преди да се изказваш толкова категорично, че чак ти се спи.
              По този начин подвеждаш потребителите във форума, които четат темите!
              Last edited by BO; d.m.y г., 15:04.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Турбината на Мареата е ИХИ а на Алфата е Гарет.Ихито е без променлива геометрия,има възможност да се сложи Гарет с геометрия,с малко преправяне,или на ЦФ3 двигател,който обаче се е правил само за някои страни и то по-малко от 1 година,намери снимка на ИХИ VL17E и ще разбереш че е без геометрия

http://www.google.bg/url?sa=t&source...CxUZ_9aZKsQ6SA
                Last edited by Mury; d.m.y г., 17:14.

Comment

Потвърждавам,че турбината която имам е от Мареа 2.4 ЖТД е ИХИ и не е с променлива геометрия.До няколко дни ще я мъчиме да я сложиме на Алфата ми.Питам за клапана,че майстор,който не е от форума ми каза-този ел.магнитен клапан е причина за счупената ми турбина(освен,че съм безмозъчен)Човека е разбирач доста и извършва ремонти на турбини всякакви.

бтв.Не спорете за глупости.
                  Alfa Romeo 33

Comment

Потвърждавам,че турбината която имам е от Мареа 2.4 ЖТД е ИХИ и не е с променлива геометрия.До няколко дни ще я мъчиме да я сложиме на Алфата ми.Питам за клапана,че майстор,който не е от форума ми каза-този ел.магнитен клапан е причина за счупената ми турбина(освен,че съм безмозъчен)Човека е разбирач доста и извършва ремонти на турбини всякакви.

Не спорим.
                    Просто има турбина на Мареа с променлива геометрия.
                    За това питах и за коя точно турбина става въпрос.

Ако може да дадеш няколко снимки особено от към топлата част и табелката с надписите му на ИХИ-то, което го имаш от Мареата, ще ти бъда много благодарен.

Клапана няма как да развали турбото, ако всичко друго си е наред или в частност софтуера и датчика за налягането в рейла.

И предполагам турбината ти със сигурност е от Мареа ЖТД, не от ТД, защото много си приличат. За това искам и снимките.
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

С тая турбина колата ти ще умре да знаеш,по-добре си намери от 140 коня,но трябва преправяне

Comment

С тая турбина колата ти ще умре да знаеш,по-добре си намери от 140 коня,но трябва преправяне
                        Искаш да кажеш,че ще умре от малкото коне нали?Тя и без това от един месец е наистина умряла.За временно решение е добре,че хиляда лева излишни нямам.Нали знаеш-Сиромах човек,жив дявол.Колкото до Мареата,наистина е ЖТД и отива за части,скоро ще ти постна снимки да видиш турбината.
                        Alfa Romeo 33

Comment

Искаш да кажеш,че ще умре от малкото коне нали?Тя и без това от един месец е наистина умряла.За временно решение е добре,че хиляда лева излишни нямам.Нали знаеш-Сиромах човек,жив дявол.Колкото до Мареата,наистина е ЖТД и отива за части,скоро ще ти постна снимки да видиш турбината.
                          Мерси предварително.
                          Щом турбината е ИХИ, то ще имаш малко по-голям лаг.
                          Иначе във високите обороти няма да забеляваш голяма разлика.
                          А щом Мареата ще заминава за части, то най-важното, което ще ти трябва е частта веднага от изхода на турбото до началото на генерацията. Главно там се разминава.
                          Вземи си го и няма да имаш след това проблеми с това как точно да "присадиш" въпросната турбина.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Мерси предварително.
                            Щом турбината е ИХИ, то ще имаш малко по-голям лаг.
                            Иначе във високите обороти няма да забеляваш голяма разлика.
                            А щом Мареата ще заминава за части, то най-важното, което ще ти трябва е частта веднага от изхода на турбото до началото на генерацията. Главно там се разминава.
                            Вземи си го и няма да имаш след това проблеми с това как точно да "присадиш" въпросната турбина.
                            Ооо мерси за жокера,аз мислех петорника на изпускателя,ама и тва ще сваля,маслената помпа дали ще стане на моята,че работи перфе и не трака като мойта(така и така ще я разглобиме болт по болт)
                            Alfa Romeo 33

Comment

Не спорим.
                              Просто има турбина на Мареа с променлива геометрия.
                              За това питах и за коя точно турбина става въпрос.

Ако може да дадеш няколко снимки особено от към топлата част и табелката с надписите му на ИХИ-то, което го имаш от Мареата, ще ти бъда много благодарен.

Клапана няма как да развали турбото, ако всичко друго си е наред или в частност софтуера и датчика за налягането в рейла.

И предполагам турбината ти със сигурност е от Мареа ЖТД, не от ТД, защото много си приличат. За това искам и снимките.

Аз забавям,но не забравям.Колега ето снимките.Ето и линк,че не мога даги качвам повторно или поне не разбирам.
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43847
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 33

Comment

Working...
                              X